Footbic

Jalkateriä vahvistava jalkapohjajumppa

Mikä ihmeen Footbic?

Footbic on alaraajafysioterapeutti Ahto Kärnän kehittämä jalkaterän harjoittelumuoto, jossa harjoitukset toteutetaan Footbic Basic ja patentoidun Footbic Pro -terapiapallojen avulla.

Footbicin avulla voidaan ennaltaehkäistä ja korjata mm. urheiluvammoja sekä jalkaterän ja akillesjänteen virheasentoja. Menetelmää on käytetty menestyksekkäästi sekä leikkausta edeltävässä harjoittelussa, että leikkauksen jälkeisessä kuntoutuksessa.

Säännöllinen jalkapohjajumppa voi tuoda helpotusta lukuisiin vaivoihin, ja siitä ovat saaneet apua jo sadat kuntoilijat, seniorit kuin huippu-urheilijatkin. Jalkaterän heikkouden on todettu aiheuttavan erilaisia kiputiloja joka puolella kehoa – ei siis vain alaraajoissa. Kivut polvissa, lantion seudulla sekä selässä ulottuen aina niskaan asti voivat johtua jalkaterien huonosta kunnosta ja vääränlaisesta askelluksesta. Footbic kehittää tehokkaasti myös tasapainoa, mikä on tärkeää useissa lajeissa, jokapäiväisessä arjessa ja iän karttuessa.

Kenelle Footbic sopii?

Harjoittelumuoto sopii kaiken ikäisille jalkateränsä terveydestä kiinnostuneille, mutta erityisesti mm. juoksijoille, pallopelien harrastajille, seisomatyötä tekeville, ikääntyneille ja diabeetikoille.

Mm. Helsingin IFK:n liigajoukkueen pelaajat, sekä jääkiekon nuorten maajoukkue ovat ottaneet Footbic-harjoittelun mukaan vakituiseen harjoitteluohjelmaansa. Palaute on ollut sekä valmentajilta että urheilijoilta erittäin positiivista. Loukkaantumiset ovat vähentyneet merkittävästi sen jälkeen, kun urheilijat ovat ottaneet Footbicin mukaan harjoitusohjelmaan. Loukkaantuneet pelaajat ovat myös kuntoutuneet aiempaa nopeammin.